IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Meny

Arenautvikling på biblioteket

Videreutvikling av folkebibliotekene som møteplasser fortsetter i høyt tempo. For å skape gode arenaer for debatt og kultur i de fysiske lokaler, trengs ulike tilpasninger som ombygging, ommøblering, nytt utstyr, nye digitale løsninger og funksjonelle møbler som skal sikre god kvalitet på arrangementene.

Vi i BS Eurobib har samlet noen gode råd og tips om utstyr og planlegging, knyttet opp mot de mest populære arrangementene på biblioteket.
Scroll nedover for mer informasjon. 

Last ned vår brosjyre her

Se artikkelen fra Bibliotekenes hus om arenautvikling her

 

Barnearrangementer

Barn har stort sett alltid vært en viktig aldersgruppe for bibliotekene, og mange bibliotek bruker arrangementer som en effektiv måte å fange interessen blant de yngste. Barn representerer også fremtidens generasjon, og da er det spesielt viktig for dagens bibliotek at de unge sjarmtrollene får et godt forhold til biblioteket i ung alder.

Foredrag, forfatterbesøk og gjesteopptredener

Ved arrangementer som foredrag, gjesteopptredener, forfatterbesøk, utdypende intervjuer og debatter, er kommunikasjonen mellom taleren og publikum sentral. Bibliotekets oppgave blir da å velge riktig utstyr til riktig arrangement for å sikre at budskapet kommer best mulig frem til lytterne.

Skilting og formidling

Det å utvikle et suksessfullt arrangement på biblioteket, krever at man planlegger i god tid. Markedsføring av arrangementet er en nøkkelfaktor, og da er det minst like viktig at man også informerer om arrangementet inne på biblioteket, som f. eks. de digitale plattformene.

Fronteksponering og inspirasjon

En rekke forskjellige studier, samt forskning har bevist at brukere blir inspirert til å låne mer når materialet blir eksponert med coveret vendt ut mot brukeren. Ved arrangementer kan det derfor være lurt å visualisere materialer som passer til og som er relevant til temaet. Utstillingsmøbler med hjul gir også ekstra fleksibilitet.

Sittemøbler og bord

Arenautvikling handler naturligvis også om å sørge for at alt ekstra utstyr som stoler og bord er på plass. Det kan også være lurt å prøve å kartlegge hvor mange som kommer før et arrangement sånn at man slipper f. eks. å sette ut for få eller for mange stoler til foredraget.