IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Meny

 

Sommerles 2018

Kun for folkebibliotek som er påmeldt kampanjen!

Sommerles er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Det er folkebiblioteket i hver kommune som arrangerer Sommerles. På sommerles.no/sommarles.no kan barna registrere bøkene de leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive sommerlesfortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene leser! Målet med lesekampanjen er å motivere barn til å lese og finne leseglede gjennom en lang sommerferie. Ved å bruke elementer fra spill klarer Sommerles å være aktuell og populær blant barna!

Sommerles er for alle folkebibliotek og i år er alle fylkene påmeldt. Er du usikker på om ditt bibliotek er påmeldt, ta kontakt med ditt fylkesbibliotek. Det er mulig å melde seg på tidlig i januar, men på grunn av premieinnkjøp og opplæring anbefaler vi påmelding så tidlig som mulig. Bestillingsfrist for premier er 21. januar.

 

Premier

Sommerles har fra 2018 inngått avtale med BS Eurobib og Norsk bibliotektransport (eller posten i nord), og leverer både premier og markedsføringsmateriell.

Premiene er designet rundt historien til Mari Moen Holsve om Astrid og Asbjørn. De skal i 2018 ut i verdensrommet! Det er lagt opp til at deltakerne får 3 premier;
når de når nivå/level 5, 10 og 20.

BS Eurobib og Sommerles har laget en ferdig pakkeløsning hvor biblioteket får alt de trenger av premier og markedsføringsmateriell til kampanjestart. Pakken inneholder 250 premier, samt PR materiell som plakater og papirbokmerker. Designet til plakaten og papirbokmerket er først klart i mars, men dette må bestilles nå. Velg mellom bokmål og nynorsk pakkeløsning. De ulike premiene kan også kjøpes i «løsvekt».

 • Pakkeløsningen med 250 premier og PR materiellet er fordelt slik:
 • 40 Silikonarmbånd i 2 størrelser
 • 40 Korte nøkkelbånd med karabinkrok
 • 50 Linjaler
 • 40 Popholder til å feste bak på mobilen
 • 40 Multihals
 • 40 Magnetiske bokmerker
 • 4 plakater A2 (PR)
 • 200 papirbokmerker (PR)
   

Bestill premiene på en separat ordre her - snarest og innen 21. januar.

 


 

Utdeling av premier

Det enkleste er å la barna velge fritt mellom premiene, eventuelt kan biblioteket velge ut en premie som kun gis på level 20.

De fleste når level 5 og 10, men ikke så mange når level 20.

Er du usikker på hvor mange premier du bør bestille? På sommerlesbloggen.no finner du lenke til tidligere statistikk: https://blog.sommerles.no/

 

NB! Det er viktig å bestille nok premier innen 21. januar. Det blir et lite restlager, men ikke stort nok til å basere seg på to bestillinger.

Har dere spørsmål til premiene, ta kontakt med kundeservice@bseurobib.no.

 

Frakt

Fraktpriser og tillegg som gjelder hele landet:
0-5 kg, kr 100,-
5-15 kg, kr 150,-

Papprør for inntil 4 plakater kr 15,- om kjøp av plakater utenom pakkeløsningen.