IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Meny

Narvik krigsmuseum

Narvik krigsmuseum

7. juli 2016 var det duket for åpningen av Narvik Krigsmuseum. Etter en lang tid med planlegging, står det 1 600 kvadratmeter store krigsmuseet klart, og både BS Eurobib og samarbeidspartner Redia fra Danmark er storfornøyde med resultatet.

Nord-Norges krigshistorie møter ny teknologi i Narvik Krigsmuseum

– Vi ønsket å skape noe unikt, som fikk krigshistorien fram ved hjelp av interaksjon og design. Det har blitt brukt mange ulike teknologier for å få det til, og resultatet er storslagent, forteller prosjektleder Kenneth Holm i Redia.

Narvik Krigsmuseum har vært til stede siden 1964. Viktig og spennende historie måtte tas fram i lyset, og med 1 600 kvadratmeter har krigshistorien i Nord-Norge fått plassen den fortjener.

En avdeling omhandler andre verdenskrig i Nord-Norge – og ikke minst okkupasjonstiden.

Vi har integrert historien i møblene og utstillingsobjektene. I tanksen, for eksempel, kan du trykke på en knapp og få en projektorframvisning som viser to mennesker i tanksen. Du ser dem snakke sammen, mens skuddlydene stadig kommer nærmere. Til slutt sprenger den, og flammene tar over. Det forteller historien helt av seg selv, og får deg til å tenke, forteller han.

BS Eurobib var en flott samarbeidspartner

Redia har vært involvert i prosjektet siden oktober i fjor, og har hatt et tett samarbeid med både krigsmuseet og BS Eurobib. Holm forteller at han er svært fornøyd med samarbeidet, og setter pris på alt engasjementet fra publikum.

– Da vi kom inn i prosjektet, var BS Eurobib allerede tungt involvert, og de var en flott samarbeidspartner med tanke på avvikling av det økonomiske, logistikken og alt annet. Vi har hatt et nært og godt samarbeid med våre norske kollegaer, og er stolte over prosjektet, sier Holm.

Selv med introduksjonen av mange nye teknologier, mener Holm det viktigste er historien.

– Vi ser på teknologi som et verktøy. Det viktigste er historiene du vil fortelle, teknologien skal bare støtte oppunder det. Når du kombinerer dem får du en flott fortalt historie, som har et moderne preg, avslutter Holm.