IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Meny

Nytt bibliotekbygg i Caen, Frankrike

Nytt prestisjetungt bibliotek i Caen-la-Mer, Frankrike. Innredet av vårt søsterselskap BC Intérieur 13. januar 2017

"Det er ett av de vakreste bibliotekene i Frankrike," sa fransk kulturminister Audrey Azoulay

Det nye biblioteket Alexis de Tocqueville i Caen-la-Mer, designet av den prisbelønte arkitekten Rem Koolhaas fra den internasjonalt anerkjente arkitektfirmaet OMA, ble innviet. 13 januar 2017 av den franske kulturministeren, Audrey Azoulay. Hun var svært begeistret for det nye biblioteket og kalte det "ett av de vakreste bibliotekene i hele Frankrike."

Arealet er på 12.500 m², fordelt over 4 etasjer. Bygningen ligger vendt mot Saint-Pierre Lake i Caen. Åpent fra vest til øst med mye naturlig lys takket være en transparent horisontal åpning. 

Biblioteket har form som et kors og inneholder fire hovedsoner: kunst i østfløyen, samfunnsfag i sør, litteratur i vest og teknisk vitenskap i nord. Det vil også huse nye funksjoner i form av et auditorium, utstillingsområder, en kafé / restaurant og mer.

Caen-la-Mer bibliotek har som mål å være nyskapende ved å tilby nye og forbedrede funksjoner for å møte endrede brukerforventninger og gjøre det til bibliotekbrukernes 'tredje hjem.

I samarbeid med arkitektene, har BC Intérieur levert bibliotekmøbler som gjør biblioteket helt unikt, innbydende og funksjonelt.

 

Se også Caen Universitetsbibliotek Se flere bilder