IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Meny

 

Sommerles 2020

Kun for folkebibliotek som er påmeldt kampanjen!

De som ikke fikk bestilt premier innen fristen 22. november kan bestille av rest-opplaget som blir tilgjengelig i nettbutikken fra ca. siste uken i april.

Sommerles er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Det er folkebiblioteket i hver kommune som arrangerer Sommerles. På sommerles.no/sommarles.no kan barna registrere bøkene de leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive sommerlesfortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene leser! Målet med lesekampanjen er å motivere barn til å lese og finne leseglede gjennom en lang sommerferie. Ved å bruke elementer fra spill klarer Sommerles å være aktuell og populær blant barna!

Sommerles er for alle folkebibliotek og i år er også alle fylkene påmeldt. Er du usikker på om ditt bibliotek er påmeldt, ta kontakt med ditt fylkesbibliotek. Påmeldingsfristen er 15.  november, men på grunn av premieinnkjøp og opplæring anbefaler vi påmelding så tidlig som mulig. Bestillingsfrist for ALLE Sommerlesprodukter (også de som ikke er ferdig designet) er fredag 22. november.

 

Fortløpende informasjon og tips

altom.sommerles.no finner du informasjon om Sommerles hele året. Du kan også melde deg inn i Facebookgruppen Sommerles 2019 (for bibliotekene) der bibliotekene hjelper hverandre.

 

Premier og PR materiell

Premiene er designet rundt historien til Mari Moen Holsve om Astrid og Asbjørn. I 2020 skal de ut på dypt vann for å finne steinene i Odins verdensklokke som er stjålet. Verdensklokken består av tolv steiner, en for hver time og når steinene er vekk, stopper også tiden. Amfitrite (gresk gudinne) har tatt steinene og gjemt dem i sitt rette element - vann. Odin sender Astrid og Asbjørn på oppdraget i havdypet for å finne de tolv steinene.

BS Eurobib og Sommerlesteamet har laget en ferdig pakkeløsning hvor biblioteket får alt de trenger av premier og PR produkter til kampanjestart. Designet til plakaten og papirbokmerket er ikke klart ennå, men dette må bestilles nå. Velg mellom bokmål og nynorsk pakkeløsning. Produktene i pakken kan kjøpes i "løsvekt" bortsett fra skrinet - som pr. 12/11 kun selges i pakkeløsningen.

Pakkeløsningen med 244 premier og PR materiell til kr 1.620,- + mva. er fordelt slik:

 • 60 viskelær
 • 60 spå, laminert
 • 60 silikonarmbånd (40 small + 20 medium)
 • 64 ass. premier i skrin (tromlede steiner fra Odins verdensklokke i Sommerlesfortellingen, smykkesteiner, fossile ammonitter, fossile haitenner m/u anheng)
 • 4 plakater 50 x 70 cm (PR)
 • 200 papirbokmerker (PR)
 •  

Dette selges kun løst:

 • Abaloneskjell, 14-18 cm, ekstrapremie og/eller pynt og blir omtalt i Sommerleshistorien
 • Lærsnor med karabinlås til smykker
 • Papirposer m/etikett (passer til alle premier fra skrinet)
 • Smykkeesker m/etikett (passer til alle premier fra skrinet)
 • Utstansede figurer, 50% rabatt
 •  

Bestill ALLE sommerlesproduktene på en SEPARAT ordre. Bestill SNAREST og senest 22. november.

NB! Ordrene vil bli levert og fakturert primo mai 2020. Ingen varer kan faktureres i 2019.

 

 


 

Utdeling av premier

På Sommerles.no samler barna XP (poeng) ved å registrere bøker de har lest og andre aktiviteter på nettsiden. Når de oppnår nok XP kommer de til neste level. På level 10, 20 og 30 får barna beskjed om at de kan hente en premie på biblioteket. Det enkleste er å la barna velge fritt mellom premiene. Det er valgfritt om biblioteket ønsker å gi ut en overraskelsepremie på level 40, for superleserne.

Er du usikker på hvor mange premier du bør bestille? Her er lenke til statistikk

 

NB! Det er viktig å bestille nok premier og PR produkter innen 22 november. Det blir et lite restlager, men ikke stort nok til å basere seg på to bestillinger.

Har dere spørsmål til premiene, ta kontakt med kundeservice@bseurobib.no.

 

Frakt

Fraktpriser og tillegg som gjelder hele landet:

Fraktvekt inntil 15 kg., kr 170,- + mva.

Større ordre med flere kolli, blir belastet med 170,- + mva. pr. kolli.