IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Meny

Nytt ikonisk bibliotek i Calgary - innredet med Lammhults Biblioteksdesign Slimline reoler


Det nye biblioteket i Calgary, Alberta, Canada, har blitt et av verdens mest dynamiske og inspirerende folkebiblioteker. Det er arkitektene fra norske Snøhetta og candiske DIALOG som i tett samarbeid har levert projektet, fra tidlig design til ferdigstilling i 2018.

Interiør

Vårt morselskap Lammhults Biblioteksdesign har levert vårt Slimline reolsystem, som her er spesialtilpasset for å imøtekomme høye krav fra arkitektene og ønskene til biblioteket.

Det nye biblioteket har et samlet areal på 22.000 m2, fordelt på fire etasjer, med 7.000 hyllemeter og 45.000 bøker og samlinger.

Det er mer enn 30 møterom, mengder av lese- og læringsrom, et stort område for barn og unge, en cafe og en egen konsertsal med plass til 350 gjester og hele 7.000 m2 utendørs arealer.

Sentral, tilsiktet plassering

Mer enn halvparten av innbyggerne i Calgary har lånekort til biblioteket, så dermed har det nye biblioteket utvidet kapasiteten med 66% for å imøtekomme behovene til alle eksisterende og enda flere besøkende. Plasseringen i East Village gir bydelen et løft og bygget har adkomst fra toglinjen fra alle kanter og fra alle bydeler. Det har blitt en svært populær destinasjon for byens borgere. De bruker biblioteket til å lese, studere og det har blitt en felles møteplass for byens ulike befolkningsgrupper.

 

Besøkende ankommer i et storslått atrium med en trappehall, hvor du kan se alle hovedetasjene hele veien helt opp til himlingen der lyset strømmer inn. De buede trematerialene som er brukt her, skaper en varm, estetisk fornemmelse og hjelper til med å justere akustikken i rommet.

 Publikumsareale og aktiviteter er i de nederste etasjer og så blir det mer dempet med studieområder oppover i etasjespiralene.

Reolene og bokhyllene er bevist holdt i en lav høyde for at flest mulige brukere kan se over dem og få overblikk i rommet.

På hver enkelte hylle er det montert LED-belysning hvor armatur og kabler er nesten usynlig.

Miljø

Den 4-etasjers bygningen har design- og materialbruk som kvalifiserer til LEED Gold Standards (Leadership in Energy and Environmental Design – miljøvenlige bygninger).

Alt treverk i bokhyllene er produsert med ikke-tilsatt formaldehyde, som er et krav og bidrar til bibliotekets høye miljøstatus. 

 

Reoler i prosjektet

Slimline reoler

Se flere bilder her

Lammhults Design Group Sustainability report