IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Meny

Nytt ikonisk bibliotek

Ettersom biblioteket i Calgary er plassert i en by der mer enn halvparten av innbyggerne er aktive bibliotekbrukere, har det nye biblioteket utvidet sin kapasitet med 66% for å imøtekomme flere besøkende og deres behov. Biblioteket disponerer nå et areal på 22.000 m2 fordelt på fire etasjer med 7.000 hyllemeter og 45.000 bøker og samlinger.

Biblioteket antas å være et av verdens mest dynamiske og inspirerende folkebibliotek. Det har blitt en populær destinasjon for innbyggere fra hele byen som bruker stedet til å lese, studere og sosialisere. Det er en felles møteplass hvor folk fra forskjellige befolkningsrupper kan møtes.

I tett samarbeid har arkitektene fra Snøhetta og Dialog levert prosjektet fra design til ferdigstillelse. Den 4-etasjers bygningen er designet for å leve opp til LEED Gold Standards (Leadership in Energy and Environmental Design – miljøvennlige bygninger). Den ikoniske, bueformede bygningen, som er bygget over byens lettbane, skaper en ny forbindelse mellom den sentrale bydelen og det hastig voksende East Village området. 

De besøkende møtes først av et storslått atrium med direkte sikt til himmelen og en trappehall der de kan se alle hovedetasjene og hele veien opp til himmelen. De buede trematerialene skaper en varm, estetisk fornemmelse og bidrar til å kontrollere akustikken i rommet.

Det nye biblioteket har mange lese- og læringsrom, et stort barne- og ungdomsområde, mer enn 30 møterom, en kafé, en konsertsal med plass til 350 gjester og 7.000 m2 utendørs areal.

Lammhults Biblioteksdesign har levert sitt Slimline reolsystem, som er tilpasset for å imøtekomme ønskene fra både arkitekter og biblioteket. Reolene er bevisst designet i en lav høyde for at så mange som mulig skal kunne se over dem. LED-belysning er installert på hver enkelt hylle med nesten usynlig armatur og kabler. Reolenes tredeler er produsert med ikke-tilsatt formaldehyde, som bidrar til bibliotekets LEED Gold status.

Reoler Slimline + Slimline rund reol
Reolbelysning LED-lys på hver hylle
Arkitekt Snøhetta og Dialog
Innredet 2018
Softline_Slimline_Frontline.pdf Størrelse: 813,34 KB Last ned
Slimline_Frontline rundt reolsystem.pdf Størrelse: 4,94 MB Last ned

Mer informasjon?

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med oss.

Kontakt oss