Åsane bibliotek

Lekkert bydelsbibliotek i Åsane

Innredet 2020

Bergens største bydelsbibliotek ligger sentralt plassert i Åsanes nye storstue, samlokalisert med Åsane kulturhus og Åsane videregående skole. Byggets vinnerutkast hadde navnet  «Hjørnesteinen», og biblioteket har blitt nettopp det; en ny hjørnestein og møteplass for å videreutvikle et levende, miljøvennlig og aktivt bydelsentrum. 

Åsane bibliotek er et kombinert skole- og folkebibliotek og inneholder avdelinger for barn, ungdom og voksne. Det er bygget over to plan, og arealet er cirka 800 kvadratmeter. Skolen har direkte adkomst til biblioteket fra andre etasje, og et felles vrimleområde gir også tilknytning til kulturdelen og kafeen.

Les om våre prosjekttjenester
Åsane bibliotek

Anne Merete Hegrenes, avdelingsleder ved Åsane bibliotek.

Åsane bibliotek

I samarbeid med vår forhandler Input interiør i Bergen, har vi levert dobbeltsidige reoler type Slimline i fargene grå og gul. Reolsystemet består av malte gavler i mdf med lakkerte hyller i stål. Hver bokhylle er påmontert LED-lys, noe som gir en lik lesbarhet fra øverste til nederste hylle. Reoler med høyde tom 152 cm, har hjul for enkelt å kunne transformere lokalene til arrangementer og ulike aktiviteter. Vi har også levert tidsskriftsreolen type Ordrup. 

Åsane bibliotek
Åsane bibliotek

Barneavdelingen med stålreolkrybber der den nederste krybben er uttrekkbar. Disse kan, som reolene,  lakkeres i en rekke standardfarger.

Åsane bibliotek

Tidsskriftsreol Ordrup med små skapdører påmontert en akrylholder, som viser frem aktuelt magasin. Eldre nummer ligger i rommet bak døren. Her vist i høyde 212 cm.

Åsane bibliotek
Åsane bibliotek
Åsane bibliotek
Åsane bibliotek

Her er de samme stålreolkrybbene i gul utgave. Hjulene gjør at lokalet enkelt kan tilpasses andre aktiviteter og arrangementer.

Åsane bibliotek

Den lange rekken av reol Slimline i høyde 182 cm speiler linjene i taket og på veggen. LED-lys i hver bokhylle tilfører rommet eleganse og ikke minst funksjonalitet.

Åsane bibliotek
Åsane bibliotek

Biblioteket har mange sitteplasser, både individuelle og for gruppearbeid. Lampene over langbordet i eik, heter Lily og er lydabsorberende.

Åsane bibliotek
Åsane bibliotek

De dobbelthøye vindusprofilene gir fantastisk lysinnslipp og romfølelse til lokalene.

Åsane bibliotek

Løse skråstativer i akryl gir flott frontutstilling av bøkene.

Åsane bibliotek

Elegant trapp leder opp til fagavdelingen.

Åsane bibliotek

Fasadene er kledd med termofuru og mørk tegl. Ved byggets tre innganger og i deler av første etasje, er det glassfasader. Gulleloksert aluminium skal fremheve hovedinngang, bibliotek og kulturhuset. Bygget er et passivhus med BREEAM Excellent klassifisering.

Prosjektansvarlig hos BS Eurobib: Christin G. Bodding

Vår samarbeidspartner: Input interiør, Bergen (tidligere Rom for Flere Vest, avd, Bergen)

Arkitekt: HLM Arkitektur AS i samarbeid med b+b arkitekter AS

Interiør: Nærø interiørarkitekter 

Foto: Helge Eek for BS Eurobib AS, som innehar alle bilderettigheter

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10