Kristiansand bibliotek

Ny ungdomsavdeling etter real oppussing

Innredet 2023

 

Hovedbiblioteket i Kristiansand kommune har de siste årene gjennomført en omfattende oppussing i flere av etasjene.

I mars 2023 kunne de invitere til åpning av den splitter nye ungdomsavdelingen i andre etasje, og interiørarkitekt  Aina Vestengen hos oss har hatt hovedansvaret for planløsningen. Vi har levert nye, fargerike reoler samt kommet med forslag til gjenbruk og ombygging av eksisterende møbler. Resultatet har blitt en lekker, funksjonell og fargerik ungdomsavdeling, som er i flittig bruk.

I tillegg har vi levert to svarte, buede reoler i den nye avis-, tegneserie- og tidsskriftavdelingen i første etasje.

Les om våre prosjekttjenester
Skiptvet bibliotek

Turid Janne Kvaløy, avdelingsleder barn og unge

 

Kristiansand bibliotek

 

Ønsket for ungdomsavdelingen var å skape et lunt og litt skjermet område fra resten av biblioteket. Her kan de unge møtes til sosialt fellesskap, og både sitteplassene og arbeidsbordene for gruppe- og skolearbeid er meget populære. Samtidig er veien kort til skjønnlitteraturen i voksenavdelingen.

Kristiansand bibliotek

Nye reoler type Lingo er levert i farge A07 Pearl Orange og utgjør en fargerik liten oase i fin kontrast til eksisterende reoler i natur. De er sammensatt av stålhyller og lakkerte mdf-gavler - uten synlige skruer, og den doble utgaven har hjul.

Kristiansand bibliotek

En eksisterende sofa type Senso, som tidligere hadde en annen form et annet sted i biblioteket, har blitt redesignet til en iøynefallende sitteplass ved hjelp av noen nye ryggelementer i flere, harmoniske farger.

Kristiansand bibliotek
Kristiansand bibliotek

Det store gruppearbeidsbordet har fått en miljøskapende pergola bygd over og rundt seg etter ide og tegning av vår interiørarkitekt. Utførelsen er gjort av et lokalt snekkerfirma.

Kristiansand bibliotek
Kristiansand bibliotek
Kristiansand bibliotek

De eksisterende reolene har smarte skiltrammer på gavlene med utskiftbar tekst.

Kristiansand bibliotek

De lydabsorberende filtflakene Airflake leveres i flere varianter og farger og skaper en luftig avskjerming for sofagruppen.

Kristiansand bibliotek

Foto: Kristiansand bibliotek

Kristiansand bibliotek

Foto: Kristiansand bibliotek

I den nye avdelingen for avis-, tegneserier og tidsskrifter har vi levert to buede stålreoler type BCI 60/30 i farge A25 Jet Black. Endegavlene består av lakkert mdf i samme farge som stålhyllene. Den moderate høyden på 152 cm skaper et luftig uttrykk i lokalet samtidig som reolene danner et lite rom i rommet med sin buede form. Den runde formen tas opp i de iøynefallende sitteplassene mot vegg, som er spesiallaget på stedet, samt i sittegruppen på gulvet. Denne avdelingen, med fototapeter etc., er designet av Interiørplan AS.

Kristiansand bibliotek
Kristiansand bibliotek
Kristiansand bibliotek
Kristiansand bibliotek

De organisk formede reolene og sitteamfiet har nydelige fototapeter på veggene rundt seg, noe som gir et biofilt preg ved å gjenskape naturen inne i biblioteket. 

Kristiansand bibliotek

Barneavdelingen fikk ny utforming for noen år siden, og planløsningen er inspirert av et tegneforslag fra Lammhults Biblioteksdesign. Her kommer virkelig biofil design til uttrykk ved å invitere naturen inn på biblioteket ved bruk av fototapet, produkter og ikke minst farger og spesialkomponenter. I det lille "hulerommet"  kan det arrangeres spennende opplevelser for de minste, og i det spesialtilpassede amfiet kan man ha samlinger for de litt større barna og skoleklasser.

Kristiansand bibliotek

Veggstativet Tree har en flott effekt mot den grønne veggen og skogtapeten ved siden av. Eksisterende bildebokkrybber har blitt som nye, ikledd naturens farger.

Kristiansand bibliotek

Det imponerende treet er spesiallaget og har en frodig, fallskjermlignende krone. 
I "skogens" harmoni, kan man finne ro til gode leseopplevelser.

OVERSIKT

Reoler: Reol Lingo i farge A07 Pearl Orange og stålreol BCI 60/30 i standard farge A25 Jet Black 
Sofa: Senso fra Foraform (redesignet)

Prosjektansvarlig hos BS Eurobib AS: Aina Vestengen
Interiørarkitekt: Aina Vestengen
Foto: Helge Eek for BS Eurobib (der ikke annet er angitt under bildet)

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10