Rælingen bibliotek

Biblioteket i Ravinen

Innredet 2022

Rælingen kommunes kultur- og familiesenter i Fjerdingby, åpnet dørene i september 2022. Den nye storstuen skal fylle funksjonen både som en møteplass for kultur og som et totaltilbud innen helsetjenester. Det moderne bygget har fått navnet Ravinen ettersom det er bygget i, ja, nettopp, en gammel ravine, og det har en imponerende takhøyde og store vinduer. Biblioteket, som har fått en sentral plassering over hele tre plan, har stedvis glasstak, og lysinnfallet sammen med den rause takhøyden, gir en åpen og inviterende atmosfære.

Vi har hatt gleden av å levere alt av reoler, skranke, sittemøbler og bord samt det meste av annet løst inventar.

Barneavdelingen ligger på det nedre planet med egne områder for formidling og mindre barn. På det midtre planet finner man voksen- og ungdomsavdelingen. Her ligger også veiledningsskranken og et større, fleksibelt område som lett kan transformeres til arena for arrangementer, etter behov. På mesaninen er det laget rom for litt mer avskjermede sitteplasser og en trivelig lesesal.

Les om våre prosjekttjenester
Rælingen bibliotek

Gjertrud Øvland, biblioteksjef

Les intervju

Rælingen bibliotek

Her får man et fint inntrykk av bibliotekets ulike plan med barneavdelingen nederst. Reolene er av type Lingo med lakkerte tregavler og stålhyller, levert i tre forskjellige fargenyanser. Noen av de lavere høydene er påmontert hjulplate for å kunne flyttes ved behov for større gulvplass. Et nært samarbeid mellom de ansatte og vår interiørarkitekttjeneste har bidratt til at mange ønsker og ideer har funnet sin form og blitt realisert i dette moderne og funksjonelle biblioteket.
 

Rælingen bibliotek

Det luftige inngangspartiet på midtre plan byr på selvbetjente inn- og utlånsautomater, en veiledningsskranke og mobile utstillingspodier og krybber. Sceneområdet til venstre hviler på en lav plattform, beregnet til bruk ved arrangementer o.l.

Rælingen bibliotek

Voksenavdelingen sett fra mesaninen. Glasstaket og den generøse takhøyden gir en nærmest spektakulær romfølelse.

Rælingen bibliotek

Arrangementsområdet med lette stoler Dwell og bord Kvart samt reoler Lingo på hjul. 

Rælingen bibliotek

Sceneområdet med lave lenestoler Eden og bord Alma. De doble reolene har tett mellomvegg for å skape en lun innramming av scenen og for å gi litt avskjerming til ungdomsavdelingen bakenfor.

Rælingen bibliotek

Reoler type Lingo der de dobbeltsidige fagene har høyde 152 cm, som gir åpenhet og oversikt, og reoler langs vegg har høyde 182 cm. Det er to integrerte db modulsofaer i den lange veggreolen.

Rælingen bibliotek

Rette siktlinjer fra voksenavdelingen og inn mot ungdomsområdet.

Rælingen bibliotek

I ungdomsavdelingen er den buede reolen type Slimline et skikkelig blikkfang og skaper en fin kontrast til den ellers stramme innredningen. Den er også påmontert hjul for fleksibel bruk av arealet.

Rælingen bibliotek

Et langt arbeidsbord Kvart med stoler Grade samt sofaer Senso langs de store vinduene, gir fine muligheter for å gjøre lekser og lese sammen. Dør direkte inn fra ungdomsklubben, gjør at de gode bibliotektilbudene blir lettere tilgjengelig for flere unge. 

Rælingen bibliotek satser på barn og barnefamilier, og  dette gjenspeiler seg i barneavdelingen som er plassert på et helt eget plan.  Her kan man finne ro til å stimulere leselysten samtidig som hele grupper kan kommer på besøk til f.eks. lesestund og forfatterbesøk. Det satses derfor mye på aktiviteter og arrangementer. De doble reolene er plassert i stjerneformasjon for å skape små, intime rom, og de har hjul.

Rælingen bibliotek

Fargerike bildebøker er blikkfang for barna med det samme de kommer inn i sin avdeling. Her vises bøkene utstilt på Maria utstillingspodier, i lave reoler type Lingo og i bildebokkrybber Linnea.

Rælingen bibliotek

Sitteamfiet gir god plass til barnehager og skoleklasser, som kommer til lesestund, bokprat eller forfatterbesøk. 

Rælingen bibliotek

De minste barna kan boltre seg i et tilrettelagt hjørne med lave bildebokkasser Linnea og Ture. Sittebenkene langs de høye vinduene gir god plass til både store og små.

Rælingen bibliotek

Møbelet Open Pods Barn 235 danner et eget lite rom i rommet i barneavdelingen og har lydabsorberende vegger. Puffene er av type Drum.

Rælingen bibliotek

Inform skranke - her betjent av Anders Hammersgård Aas, barnebibliotekar.
De runde lampene Lily er lyddempende, og kontorskapet ved døren bak, er av type DNA.

Rælingen bibliotek

Luftige og fleksible arbeidsplasser med strømuttak på bibliotekets midtre plan.
Krakkene er av type Add.

Rælingen bibliotek

På det øvre planet kan man slå seg ned i sofaer type Up, her i en buet variant.

Rælingen bibliotek

Gode lenestoler Havana og bord Kvart innbyr til trivelige lesestunder på mesaninen.

Rælingen bibliotek

Aviskroken er pyntet med en stilren modulsofa type Senso der ryggfargen speiler byggets detaljer. Den flankeres av to utstillinsreoler Oslo for tidsskrifter/aviser.

Rælingen bibliotek

Løse skråhyller i akryl for enkel frontvisning av bøkene.

Rælingen bibliotek

I lesesalen ruver et stort og flott arbeidsbord, laget av en flere hundre år gammel ask. Treet måtte felles grunnet en veiutvidelse, og bordet er levert av Glomma Drivved. Stolene er av type Atrium.

INVENTAROVERSIKT

Reoler: Lingo og buet reol Slimline
Skranke: Inform
Bildebokkrybber: Linnea og Ture
Tegneseriekrybber: Oda
Utstillingspodier: Maria

Møbler fra Foraform: Bord Kvart, stol Dwell og stol Atrium, sofa Up
Møbler fra Lammhults Möbel: Stol Grade, pall Add
Møbler fra Softline: Bord Alma, stol Havana med høy rygg og stol Eden, puff Drum
Møbler fra Abstracta: db modulsofa, lyddempende lampe Lily
Møbler fra Glimåkra: Open Pods Barn 235
Møbel fra Sarpsborg Metall: DNA-skap bak skranken

Spesialsnekkerier: Benk i vinduet, sekskantet puff mellom reoler og pc/tv bord i barneavdelingen.
Scene, pc-bord to steder og vegg bak selvbetjent i voksenavdelingen.

Arkitekt: Spinn arkitekter
Interiørarkitekt: Aina Vestengen
Foto: Helge Eek for BS Eurobib

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10