NMBU Universitetsbiblioteket Veterinærbygningen 
Campus Ås 

Samlokalisering i helt unik bygning

Innredet 2021

Flyttingen av Veterinærhøgskolen til Campus Ås er den største samlede utbyggingen i universitets- og høgskolesektoren i Norge noensinne og det eneste i sitt slag. 

Det 63.000 kvadratmeter store nybygget åpnet i 2021. Bygningen er helt unik i internasjonal sammenheng hvor både friske og syke dyr, forskning, veterinærvirksomhet og undervisning er samlet under ett tak.

Det nye veterinærbygget består i realiteten av åtte sammenknyttede bygninger med til sammen 2400 rom. Det inneholder tradisjonelle undervisningsarealer, kontorer og bibliotek der spesielt biblioteket har blitt et sentralt og naturlig samlingspunkt for studenter, ansatte og besøkende. Biblioteket er en sammenslåing av biblioteket på Veterinærhøgskolen og hovedbiblioteket på Campus Ås, og er nå en samling bestående av mange ulike fag. 

 

 

Les om våre prosjekttjenester

Universitetsbibliotekar Hilde Kristin Langsholt

Larvik bibliotek

I samarbeid med vår forhandler Lindbak Interiør i Oslo, har vi hatt gleden av å levere alle reolene samt publikumsskranken til Universitetsbiblioteket Veterinærbygningen.
Reolene er av type SLIMLINE * med malte MDF-gavler og trehyller i farge Mahogany RAL 3007. De som ikke er på hjul, har en sokkel nedest samt integrert LED-belysning på hver hylle.
De doble reolene har høyde 152 cm. Enkeltsidige reoler har høyde 212 og 299 cm. De med høyde 299 cm, har en påmontert, skyvbar stige for å gi tilgang til de øverste hyllene.

Larvik bibliotek

Velkommen inn! Innbydende inngangsparti. Utenom bibliotekets åpningstid, kan lånte bøker returneres i et innleveringsskap, som her er utstyrt med en hjulplate. 

Larvik bibliotek

Innbydende sittegrupper er viktig for miljøet, og i biblioteket finner man både individuelle leseplasser og plasser for gruppearbeid.

Larvik bibliotek

Ved sittegruppen er det 2 fotografier av kunsteren Sandra Mujinga som viser et nærportrett av en gorilla; "Human, On the Other Hand, Lied Easily and Often".

Larvik bibliotek

Skranke CONCERTINA med elektrisk høyderegulering. Lakkert i 050 Mahogany RAL 3007. Topplaten laminat Formica F7966 New Burgundy. I skranken sitter spesialbibliotekar Birgit Hvoslef Dahl.

Larvik bibliotek

Det åpne arealet på midten av biblioteket brukes ofte til ulike foredrag og konserter. Møblene flyttes da til ulike oppsett, tilpasset dagens arrangement.

Larvik bibliotek

I hallen utenfor biblioteket er det plassert en lav tidsskriftsreol med vippbare skråhyller. Det nyeste nummer eksponeres i front, og eldre nummer plasseres på hyllen bak.

Larvik bibliotek

Integrerte LED-lys på hver hylle gjør at bokryggene er like lesbare fra øverste til nederste hyllerad.
Det integrerte skapet med perforert stålfront, er beregnet til AV-utstyr.

Larvik bibliotek

Den skyvbare stigen sikrer tilgang til de øverste hyllene.

Larvik bibliotek
Larvik bibliotek

Selvbetjeningsstasjon for utlån og retur av bøker.

Larvik bibliotek

Veterinærbygget er meget avansert og har passivhusstandard.  Fasaden består av rødbrun murstein, aluminium og glass.

* SLIMLINE reoler er nå erstattet med LINGO reoler.

 

Prosjektansvarlige hos BS Eurobib:
Christin G. Bodding har hatt ansvar for innkjøp og levering. Aina Vestengen har bistått med bibliotekfaglig planløsning i samarbeid med arkitekt.

Arkitekt: Fabel Arkitekter ved Tone Andreassen og Henning Larsen Architects

Vår samarbeidspartner og forhandler: Lindbak Interiør Oslo AS

Foto: Helge Eek for BS Eurobib