BIBLIOTEKMØBLER - DEN KOMPLETTE GUIDE

Bibliotekmøbler - den komplette guide

 

Når det gjelder bibliotekinnredning, er det avgjørende å velge funksjonelle og kreative bibliotekmøbler som er med på å skape et inspirerende miljø.

Vi og Lammhults Biblioteksdesign, vår deleier og hovedleverandør, har designet prisvinnende folkebibliotek, akademiske bibliotek, skolebibliotek, bedriftsbibliotek og spesialiserte miljøer i nesten et århundre. Vi samarbeider med ledende arkitekter, designere, bibliotekarer og andre fagfolk om design og funksjonalitet og tilpasser alltid våre tjenester til det enkelte prosjekt.

Våre dyktige arkitekter og interiørarkitekter utfører prosjekter i alle størrelser. I alle designprosesser bruker vi vår mangeårige erfaring og kompetanse til å komme med innovative og kreative løsninger som er med på å gjøre bibliotekbesøket til en fornøyelse.

På nettsiden vår finner du ikke bare en verden av inspirasjon - du finner også alle våre nettbutikkprodukter der mange har kort leveringstid. 

Denne artikkelen vil svare på noen av de vanligste spørsmålene om bibliotekmøbler. Fra reolsystemer til skilting vil vi utforske ulike aspekter ved bibliotekdesign og hjelpe deg med å ta de riktige avgjørelsene.

 

Innhold:

 • Reolsystemer

 • Skranker og søkestasjoner

 • Bokvogner

 • Display- og utstillingsmøbler

 • Krybber

 • Sittemøbler

 • Barnemøbler

 • Skilting

 • Soner og temaer

 • Biofil bibliotekdesign

 • Gjenvinning og sertifiseringer

 • Materialer og fargevalg

 • BSEurobib Direct: Ditt nettbutikkunivers

 • Kontakt og støtte

REOLSYSTEMER

Et avgjørende skritt mot å skape et funksjonelt, organisert og visuelt tiltalende bibliotek er å investere i riktig reolsystem. Hos BS Eurobib leverer vi innovative bibliotekhyller som møter bibliotekets unike behov. Våre allsidige, solide og holdbare hyllesystemer som 60/30 og Lingo bidrar til å optimalisere bibliotekets lagringskapasitet, forbedre brukeropplevelsen og skape et rom som inspirerer til utforskning og oppdagelse.

Våre runde reolsystemer som 60/30 klassisk og Lingo rundreolsystem utfordrer den klassiske bibliotekdesignen, da de runde formene skaper fornyet kreativitet og gir rom for ro og refleksjon.

Våre bokhyller for biblioteker tilbyr den perfekte balansen mellom funksjonalitet, fleksibilitet og estetikk og er designet med behovene til moderne bibliotek i tankene. Uansett om du ønsker å optimalisere ditt eksisterende bibliotek eller står overfor å innrede et nytt prosjekt, oppfyller våre reolsystemer dine unike krav til bibliotekmøbler.

 

> Se alle reolsystemer

Bibliotekmøbler - den komplette guide

60/30 klassisk rundt reolsystem (Hamar bibliotek)

SKRANKER OG SØKESTASJONER

Bibliotekskranker og søkestasjoner er integrerte komponenter i et velfungerende bibliotek. De gir tilgang til informasjon, personlig assistanse og selvbetjeningsmuligheter – alt med sikte på å optimalisere bibliotekopplevelsen. De fungerer som et samlingspunkt i biblioteket og er noe av det første besøkende møter, samtidig som de bidrar til å redusere ventetiden og gi god bistand.

Våre skranker finnes i ulike typer og høyder og kan tilpasses ergonomiske og praktiske forhold. For eksempel har vår Info Pod-skranke og Inform-skranken høydejusterbare alternativer og oppfyller flere helse- og sikkerhetskrav til bibliotekmøbler.

Søkestasjoner som Flatline og Inform er ofte plassert i nærheten av bibliotekskrankene og er utformet med brukervennlige grensesnitt og minimalistisk design. De hjelper brukere med selvbetjente oppgaver som boklevering og lokalisering av bestemte områder i biblioteket. I forbindelse med dette gir skilting og innleveringsskap også besøkende mulighet til å navigere rundt selv og dermed frigjøre personale til andre oppgaver.

 

> Se mer om skranker

 

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Inform skranke (Ullensaker bibliotek, Jessheim)

BOKVOGNER

Bokvogner er en uunnværlig del av bibliotekets logistikk. De er essensielle verktøy for å flytte bøker og annet materiale og brukes også ofte som effektive innleveringsstasjoner.
De hjelper bibliotekpersonalet med å spare tid og krefter og sørger for at bøkene er enkle å håndtere og tilgjengelige for alle besøkende.

Våre boktraller finnes i mange forskjellige farger, materialer og design som matcher de andre bibliotekmøblene og -sonene. Bokvogner som Øland XL og Gotland XL kan til og med fungere som mobile minireolsystemer. Når du skal velge bokvogn til biblioteket, er det viktig å ta hensyn til faktorer som størrelse og kapasitet, manøvrerbarhet, holdbarhet, konstruksjon og ergonomi.

Halland, Ergoline, Crossrunner og Ørestad er noen av våre vanligste ensidige bokvogner som brukes i biblioteket. De har flere hyller eller nivåer for organisering og transport av bøker og har ofte ergonomiske håndtak, lette hjul og en kompakt, ren design som gjør dem enkle å flytte rundt på trange steder.

Dobbeltsidige bokvogner inkluderer typer som Gotland og Ven. De gir økt lagringskapasitet ved å ha hyller på begge sider av vognen. Den dobbeltsidige designen muliggjør effektiv transport og oppbevaring av et større antall bøker uten å gå på kompromiss med de kompakte dimensjonene.

> Se mer om bokvogner

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Halland Plus bokvogn (Grimstad bibliotek)

DISPLAY- OG UTSTILLINGSMØBLER

Display- og utstillingsmøbler er bibliotekmøbler som kan brukes til å vise utvalgte produkter, promotere spesifikke samlinger og skape visuelt stimulerende miljøer. Hos Lammhults Biblioteksdesign tilbyr vi alt fra små podier til store utstillingsmøbler som kan brukes hvor som helst på biblioteket til presentasjoner og informasjon. Mange av display- og utstillingsmøblene er også tilgjengelige med hjul for å øke fleksibiliteten.

Podier er perfekte for å lage små og store øyer i biblioteket. Noen av våre podier kan til og med brukes som en 3-i-1-løsning, for eksempel Maria podium og krybbe som fungerer til både utstilling, oppbevaring (med eller uten avtakbar topplate, som inkluderer en bokkrybbe) og som sitteplass. Podiene kan kombineres med ulike utstillingsløsninger for å fremheve bøkene.

Ada og Say ”A” mobile display- og utstillingsmøbler er noen av våre populære frontvendte A-displayer som er ideelle for åpne områder eller innganger, mens vårt brede utvalg av utstillingstårn er den perfekte løsningen for synlig og attraktiv visning av romaner, pocketbøker og andre medier. Utstillingstårn som Labyrinth og Oslo er nyttige for både oppbevaring og utstilling, mens Stockholm, Quattro og Cube viser bøker og magasiner på en enkel, men attraktiv måte.

 

> Se mer om display- og utstillingsmøbler

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Say "A" mobilt utstillingsmøbel (Larvik bibliotek)

KRYBBER

Bokkrybber spiller en avgjørende rolle for å knytte besøkende til utvalget av bøker og andre medier i biblioteket. De lar deg bla gjennom og utforske bøker etter kategori, sjanger eller emne, noe som gjør det lettere å finne interessante titler. Samtidig bidrar de til å maksimere bibliotekets kapasitet og opprettholde et ryddig og innbydende miljø blant andre bibliotekmøbler.

Ida og Oda er noen av våre populære mobile barne- og tegneseriekrybber med god tilgjengelighet. Sara finnes i runde utgaver i ulike høyder for å skape fleksible løsninger i interiøret i biblioteket. Malmö AV krybbe er egnet for musikk, filmer og lydbøker og gjør det enkelt for besøkende å bla gjennom og velge favorittpublikasjonene sine.

Våre bildebokkrybber og krybber med dyretema med ville dyr er skreddersydd for de minste. Ha det gøy med Dilly, Gordon, Elna, Elof, Ture eller Leopold! Dyrene tilfører biblioteket en leken atmosfære og støtter samtidig et naturinspirert tema. Noen av våre andre barnebokkrybber inkluderer Lille Claus, Store Claus og Anette, som alle er designet med lavere høyder, fargerike overflater og lett tilgjengelige hyller for å engasjere barna og oppmuntre til selvstendig bruk.

 

> Se flere krybber

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Krybber Sara, Ida, Linnea og Mix (Bibliotekenes Hus, Oslo)

SITTEMØBLER

Det er viktig at bibliotekene kan tilby tilstrekkelig med sitteplasser. Dette kan være alt fra koselige lesekroker og arealer med magasiner og aviser til studiemiljøer med ro og fokus samt barnas områder for lek og læring.

Vi har et bredt utvalg av sittemøbler til bibliotek, inkludert stoler, lenestoler, sofaer og puffer. Stilige bibliotekstoler fra Hay og myke sitteplasser fra Softline og ForaForm skaper komfortable sitteplasser, og våre egne biofil-inspirerte trestubber Floki, Ragnar, Bjørn og Rollo setter et morsomt preg på innredningen samtidig som de støtter et naturinspirert tema.

Trenger du en pause? Så ikke bekymre deg – SensaHabiCave og Luna lyttestol fungerer som et rom i rommet for rolige og private lydopplevelser.

Plastmøbler fra Plust og Magis kan brukes både innendørs og utendørs, for eksempel Proust lenestol, Gumball stol og mer lekne møbler som Puppy og Trioli. I tillegg har vi et bredt utvalg av sitteputer som Olivia og Eva. Bruk en putetralle for enkel transport og oppbevaring.

 

> Se flere sittemøbler

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Senso modulsofa, ForaForm (Kristiansand bibliotek)

BARNEMØBLER

Gleden ved bibliotek begynner i tidlig alder.

Når bibliotekinteriøret og bibliotekmøblene er varierte og lekne, blir barn i alle aldre mer stimulert til å lese. Vi elsker å lage ulike typer barnemøbler spesialdesignet for biblioteker og andre læringsmiljøer. Barnemøbler der morsomt design, smarte funksjoner, solid konstruksjon og godt materialvalg kombineres med omhu og omtanke.

For å inspirere de minste til å stadig komme tilbake til biblioteket for å lære og leke, er det viktig at barnebiblioteket er spennende. Vi bruker ulike farger, morsom grafikk og lekne møbler for å skape den rette atmosfæren som barna liker.

Våre barnemøbler inkluderer alt fra myke sittemøbler som hulemøbler, lekedyr, naturinspirerte puffer og komfortable puter til dyreinspirerte krybber og andre morsomme barnemøbler.

Med andre ord: Vi lager møbler til barn på barnas premisser.

 

> Se flere barne- og ungdomsmøbler

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Barneavdeling (Ryfylkebiblioteket Strand)

SKILTNING OG DISPLAYLØSNINGER

I bibliotekets omfattende samling av bøker, ressurser og ulike rom er det nødvendig med effektiv skilting for å navigere rundt. Skilting hjelper besøkende raskt å finne seksjonene, avdelingene eller de spesifikke ressursene de leter etter. Ved å plassere skilt strategisk på utvalgte steder rundt i biblioteket, kan besøkende enkelt navigere mellom bibliotekets møbler og reoler, finne studieområder, lokalisere toaletter eller finne spesielle samlinger. God skilting reduserer forvirring, reduserer frustrasjon og forbedrer det generelle bibliotekbesøket.

Vi tilbyr også mindre displayløsninger som hjelper til med å veilede bibliotekbesøkende. Våre løsninger inkluderer standard utstillingshyller som Woody, Sharp og designerhyller som On a Green Twig, samt frittstående akrylstativer og metallstativer som Owl. Displayløsningene utfyller hverandre fint og kan brukes sammen eller hver for seg.

 

> Se mer og skilting og displayløsninger

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Akrylskilt

SONER OG TEMAER

Vi har gjort det enkelt å designe drømmebiblioteket ditt ved å gruppere noen av våre populære produkter i forskjellige soner og temaer.

På samme måte som et bibliotek har ulike avdelinger med ulike behov, har vi delt bestselgerne våre inn i ulike soner og temaer på nettsiden vår. For eksempel i «Inngangspartiet» finner du alt fra utstillings- og oppbevaringsmøbler og skranker til innleveringsskap.

I «Barnebiblioteket» kan du gå på jakt mellom fargerike og funksjonelle bibliotekmøbler og tilbehør til barnebiblioteket, og under temaet «Inspirert av naturen» bringer vi naturinspirerte produkter i spill.

Vi har også utstillingstemaer samt artikler om skilting, merking og lydabsorbenter og avskjerming.

 

 

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Inngangssonen (Hvidovre bibliotek, Danmark)

BIOFIL BIBLIOTEKDESIGN

Vi bringer naturen inn på biblioteket!

Hensikten med biofil bibliotekdesign er å fremme velvære og produktivitet ved å møte vårt medfødte behov for å omgi oss med naturen. Forskning har vist at eksponering for naturlige elementer og materialer kan redusere stress, forbedre humøret og øke kognitiv funksjon.

Ved å integrere naturinspirerte produkter, grafikk, naturlig lys og naturlige materialer og mønstre i våre prosjekter, kan biblioteker bidra til å fremkalle en følelse av ro og fred.

Se våre naturinspirerte bibliotekmøbler til biblioteket.

 

> Les mer om biofil bibliotekdesign

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Biofil bibliotekdesign (Herning bibliotek, Danmark)

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Naturlig lys

Les mer

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Produkter

Les mer

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Grafikk

Les mer

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Prosjekter

Les mer

GJENBRUK OG SERTIFISERINGER

Gjenvinning av bibliotekmøbler er ikke bare en trend, men et ansvarlig valg som både gagner miljøet, øker trivselen blant besøkende og ansatte og bidrar positivt til samfunnet som helhet. Hos Lammhults Biblioteksdesign (LBD) tilbyr de et bredt utvalg sertifiserte møbler designet spesielt for bibliotek. Vi gjør også vårt beste for å tilby bibliotekprodukter som kan demonteres ved slutten av levetiden og enkelt sorteres og resirkuleres.

FSC

LBD jobber med å øke andelen bærekraftige treråvarer i produktene sine og støtter dermed bærekraftig skogbruk med LBDs FCS-merkede produkter. Som selskap har de investert i et CoC Multi-site sertifikat, som gjør oss i stand til å dokumentere at vi tilbyr trevirke fra bærekraftig skogbruk. 

> Les mer om bærekraft

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Gjenbrukte møbler (Verrieres Le Buisson Bibliotek, Frankrike)

MATERIALER OG FARGEVALG

Materialer og fargevalg spiller en vesentlig rolle i bibliotekdesign og bidrar til atmosfæren og funksjonaliteten i et rom. Vi tilbyr mange løsninger for å møte unike designpreferanser og krav som trengs for å forvandle biblioteket ditt til et innbydende og inspirerende sted å være.

Lakkert stål er et slitesterkt og allsidig materiale som egner seg for modulære produkter i form av hyllesystemer som 60/30. Finer er et populært materialevalg for å oppnå et sofistikert og naturlig utseende og er laget av skiver av ekte tre, som brukes for eksempel i vår Halland bokvogn. Melamin er et slitesterkt og kostnadseffektivt materiale som ofte brukes i biblioteksmøbler som Maria utstillingspodium og bokkrybbe. I tillegg har vi krybber inspirert av ville dyr i kryssfiner, som gir utmerket styrke og stabilitet, mens våre plastmøbler som Puppy er et billigere alternativ som er lett å vedlikeholde og varer i mange år.

Farger er avgjørende for å skape visuelt tiltalende og engasjerende rom. Våre produkter er tilgjengelige i mange forskjellige farger for å passe dine individuelle designpreferanser. Utforsk våre fargerike møbelalternativer på de enkelte produktene.

Vi holder oss oppdatert på fargevalg og materialer som matcher bibliotektrender over hele verden.

 

> Les mer om materialer og mønstre

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Utvalg af forskjellige material- og fargeprøver

BS EUROBIB DIRECT: DITT WEBSHOP-UNIVERS

Visste du at du kan kjøpe bibliotekmøbler direkte i vår nettbutikk?

Vi ønsker at våre kunder skal ha tilgang til det aller beste. BS Eurobib Direct refererer til alle våre nettbutikkprodukter som finnes på nettsiden vår og inkluderer et stort utvalg av biblioteksmøbler kjent for sin overlegne kvalitet og innovative design.

Nettbutikken vår tilbyr alt fra allsidige reolsystemer og komfortable sitteplasser til iøynefallende utstillings- og oppbevaringsmøbler og morsomt og praktisk tilbehør som møter bibliotekenes unike behov og preferanser.

Våre nettbutikkprodukter kan kjøpes direkte på vår nettside og kan kjennes igjen på prisen og ikonet med handlekurven.

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha. Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Kundesenter: Er det noe du lurer på rundt produkter, er det bare å kontakte vår kundeservice. Vi er her for å hjelpe deg.

Bibliotekmøbler - den komplette guide
Bibliotekmøbler - den komplette guide

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Bibliotekmøbler - den komplette guide

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send en mail til kundeservice

eller kontakt oss på 22 08 98 10