Larvik bibliotek

Nytt inventar i midlertidige lokaler

Innredet 2020

Larvik bibliotek åpnet offisielt dørene til sine nye, midlertidige lokaler i desember 2020. Da hadde kommunen og de ansatte med biblioteksjefen i spissen, jobbet iherdig i over et år med prosessen for gjenåpning etter den katastrofale ildspåsettelsen i november 2019. Nå har biblioteket fått en meget sentral plassering i et tidligere kjøpesenter, og her residerer de godt inntil nye, permanente lokaler står klare.

 

Les om våre prosjekttjenester
Larvik bibliotek

Interiørarkitekt MNIL Jeanette Nerlinger hos NiArk har jobbet nært med de ansatte, og sammen kom de frem til 2 hovedprinsipper:

Prinsipp 1: Enkle, rimelige løsninger på alt som er veggfast og som ikke kan tas med videre. Det betyr f.eks. at det meste av installasjoner i taket ligger åpent, det er kun brukt lyddempende plater i rom hvor dette er helt nødvendig. Og ingen kroner er spandert på å fjerne striper i gulvet der treningssenteret holdt til.

Prinsipp 2: Flyttbare, fleksible løsninger med høy kvalitet i alt som kan tas med videre – i form av reoler og hyller, møbler, montre og tekniske utstyr.

Vår interiørarkitekttjeneste v/Aina Vestengen har bidratt med tekniske spesifikasjoner og informasjon om reoler og andre biblioteksmøbler samt organisert innkjøp og levering.

Larvik bibliotek

En måte å understreke lokal identitet på, har vært å gi Larviks mest kjente forfatter, Ingvar Ambjørnsen, godt synlig plass.

Larvik bibliotek

Langs gjennomfartsåren «Tråkka» er det også satt av plass til å slå seg ned og f.eks. bruke PC.

Larvik bibliotek

Ordrup tidsskriftreoler finnes i både enkelt- og dobbeltsidig utgave. De doble reolene har her i tillegg fått påmontert hjul for ekstra fleksibilitet.

Larvik bibliotek

Reol type Slimline.  De doble reolene med høyde 152 cm skaper god oversikt og flyt i lokalet. Alle reoler som ikke har hjul, har LED-lys under hver hylle.

Larvik bibliotek

Skrankeområdet har fått en iøynefallende kulør, og smittevernhensynet er godt ivaretatt både for de besøkende og de ansatte.

Larvik bibliotek
Larvik bibliotek

Fleksibilitet er ekstra viktig i et midlertidig bibliotek, når interiøret også skal kunne brukes videre i et nytt, permanent lokale. Derfor er så godt som alt av innredning på hjul, eller lett å flytte.

Larvik bibliotek
Larvik bibliotek

Ada utstillingsstativ og Anette bildebokkrybber

Larvik bibliotek

Gaming Wall og sofa fra Kinkeliane er populære møbler i ungdomsavdelingen.

Larvik bibliotek

De minste brukerne har enkel tilgang til bøkene ettersom mange står med fronten frem i ulike bildebokkrybber.

Prosjektansvarlig hos BS Eurobib: Aina Vestengen

Interiør: NiArk v/Jeanette Nerlinger Interiørarkitekt MNIL

Vår samarbeidspartner: Senab Eikeland BTV

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10