Nes bibliotek

Et hyggelig sted å være

Innredet 2013

Nes bibliotek, Årnes flyttet i januar 2013 inn i store, nye lokaler. De ansatte har med sin kreativitet og sitt engasjement skapt et helt unikt bibliotek der barne- og ungdomsavdelingen skiller seg spesielt ut. Her er det investert i helt nye reoler; både rette med hjul samt halvsirkler. Eksisterende reoler type Softline har fått en ansiktsløfting med noen nylakkerte utstillingsgavler og skiltdekor. Skranken med hev- og senkfunksjon samt reoler i tidsskriftavdelingen er også nyinnkjøp.

Les om våre prosjekttjenester
Nes bibliotek
Nes bibliotek
Nes bibliotek

Slimline reolsystem. De doble reolene og bildebokkassene Ida har hjul, noe som er praktisk ved arrangementer. Den runde reolen heter Slimline Radius.

 

Nes bibliotek
Nes bibliotek

Den sentrale plasseringen i 3. etg. i kjøpesenteret AMFI Årnes, gjør biblioteket lett tilgjengelig for alle aldre. Dekoren i ungdomsavdelingen speiler ungdommens hverdag, og fargene går i svart og rødt. 

Lyse og moderne lokaler med universell utforming og mange sitteplasser, skaper trivsel og hygge for publikum. Spillrommet med Playstation er spesielt populært. Her kan man låne både spill og konsoller, og rommet er åpent hver dag.

Nes bibliotek
Nes bibliotek
Nes bibliotek
Nes bibliotek

Veggen som skiller barne- og ungdomsavdelingen, er utformet som verdensrommet. Hullene i veggen ligner på ufoer, og noen kan man sitte i, andre inneholder utstillinger.

Nes bibliotek

Den spesialtilpassede scenen kan brukes til høytlesning og barneteater. Scenen kan også benyttes som amfi og ligner på en kjempestor, åpen bok.