Sykkylven bibliotek
 

Høy trivsel i nye lokaler på gateplan

Innredet 2023

Våren 2023 kunne biblioteksjef Helen Seth ønske velkommen til gjenåpning av biblioteket i Sykkylven kommune. Biblioteksjefen kan her med egne ord fortelle litt om historikken og veien frem til lokaliseringen i de nye, flotte lokalene:

- Frå 1991 leigde Sykkylven bibliotek eit lokale i 2.etasje i eit bygg, midt i mellom politistasjonen i 1.etasje og tannlegekontoret i 3. etasje. Ikkje ein stad dei fleste datt innom tilfeldig. I 2020 kjøpte kommunen eit gammalt banklokale i sentrum, og brukte det som mellombels vaksinasjonslokale. Då fornyinga av leigeperioden på bibliotekslokala nærma seg, bestemte kommunen seg for å spare framtidige leigeutgifter og avgjorde at biblioteket skulle flyttast til det nyinnkjøpte bygget. Det vart ei omfattande renovering og ein særs travel flytteperiode, med mellombelse lokale for biblioteket. Mai 2023 kunne nye Sykkylven bibliotek endeleg opne dørene.

Vi valte å behalde det gamle bankkvelvet for å behalde litt av historia til bygget. Det har no blitt eit koseleg leserom for borna og vidareførar skogstemaet elles i barneavdelinga.

Dei svarte hyllene midt i lokalet er levert frå BS Eurobib, men for å nytte takhøgda er alle dei lyse hyllene langs veggane plassbygde og kjøpt inn frå eit anna firma. Dei har ogso stått for kafébenken og skranken.

Biblioteket har no blitt ein ynda stad å sitje saman med vener, spele spel, lese aviser, studere mm. Det er i tillegg meirope, noko som gjer at lokala er tilgjengeleg for alle, sjølv i helgene.

 

 

Les om våre prosjekttjenester
Sykkylven bibliotek

Bak skranken finner vi bibliotekar Manuel Navarro, som har jobbet ved biblioteket i 34 år.

Sykkylven bibliotek

I dette prosjektet har vi levert både rette og buede reolseksjoner. De rette bibliotekreolene er av type Lingo, og de buede er av type Slimline Rund. Begge systemene består av tregavler i lakkert MDF og hyller i stål - alt i farge A25 Sort RAL 9005. Reolene er levert gjennom Ludvigsen Bygg AS.

 

Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek

Barneavdelingen - med sitt skogstema, har en sentral plassering i lokalet, og her har vi levert de mobile bildebokkassene Ida og Oda. De er levert i en lyselå farge LAM F7884. 
Biblioteksjefen kan supplere med følgende info: -Deler av inventaret i barneavdelinga er gjenbruk frå det gamle biblioteket, pussa ned og måla opp att. Det er ein talentfull språkpraktikant som har stått for illustrasjonane på dei møblane.

Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek

Tidsskriftene vises på en fin måte i reolsystemet Ordrup. De nyeste utgavene eksponeres bak akrylplaten, og eldre nummer finnes i rommet bak. Påmonterte hjulplater gir fleksibel bruk av lokalet. Systemet finnes i flere høyder og bredder.

Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek

Ungdomsavdelingen er plassert litt avskjermet i lokalet og har et røffere uttrykk med en rå betongvegg, en rød vegg samt gulvbelegg med assosiasjoner til granitt.

Sykkylven bibliotek

En selvbetjeningskafe er et populært tilbud for de besøkende.

Sykkylven bibliotek

Lånerne, her representert ved Bahati Zikama, vet å verdsette det nye biblioteket.

Sykkylven bibliotek

Sykkylven har lange og stolte møbeltradisjoner, og biblioteksjef Helen Seth forteller dette om valget av møbler til biblioteket: - Biblioteket reflekterer møbelbygda Sykkylven med møblar frå dei lokale møbelbedriftene. Lokalavdelinga har ein flott lenestol frå Brunstad i tillegg til ein båtmodell donert frå Spleiselaget i Sykkylven. Stolane i fellesarealet er ei gåve Kongen fekk frå Ekornes i høve kongebesøket i 2022, som kongen skjenkja vidare til ordføraren.

Sykkylven bibliotek

Enkelte av reolgavlene er effektivt utnyttet som utstillingsplass, her ved bruk av Woody vegghylle, lakkert i sort.

Sykkylven bibliotek

Lokalet har tidligere huset en sparebank, og det gamle hvelvet er nå tatt i bruk som "lesehule" for de minste.

Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek
Sykkylven bibliotek

Biblioteket er lokalisert midt i sentrum i et totalrenovert bygg, og de store vinduspartiene virker inviterende utenfra samtidig som de er godt utnyttet til lyse og trivelige sitte- og arbeidsplasser innvendig.

OVERSIKT

Bokreoler: De rette reolene er type Lingo, og de buede er type Slimline Rund* - alt i farge A25 Sort RAL 9005
Tidsskriftreol: Ordrup reolsystem i farge A25 Sort RAL 9005
Øvrig inventar: Bildebokkasse Ida og Oda i blå laminat F7884. Woody vegghylle i sort
Arkitekt: Nordplan AS
Prosjektansvarlig hos BS Eurobib AS: Aina Vestengen
Forhandler: Ludvigsen Bygg AS

* Reolsystemet Slimline Rund er nå erstattet av Lingo Rund reolsystem


Foto: Helge Eek for BS Eurobib 

 

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10