International School of Stavanger

 

Romslig skolebibliotek med mange tilbud 

Innredet 2021

International School of Stavanger er en privatskole beliggende i idylliske Madla bydel i Stavanger. Oljealderen førte til at mange utenlandske familier etablerte seg i Rogaland, og i 1966 ble den amerikanske skolen grunnlagt i Stavanger. Skoleklassene var imidlertid spredt på flere skoler rundt i byen, og i 1982 kunne de samles i et flott, felles skolebygg. Skolen har i dag ca. 540 elever der 40 nasjoner er representert - de fleste fra Amerika, England og Norge.

I 2021 hadde vi gleden av, i samarbeid med vår forhandler Senab Eikeland Stavanger, å levere nye bokreoler, skranke, bildebokkasser og sitteputer til skolebiblioteket MS/HS Library (Middel School and High School).

Norges Idretthøgskole, biblioteket
Norges idretthøyskole, biblioteket

I dette prosjektet er det levert to varianter av reoltype Slimline*; en rett form med lakkerte reoler i farge A13 Light Grey RAL 7035 og en buet form med lakkerte reoler i farge A05 Sun yellow RAL1037. De enkeltsidige reolene langs vegg har høyde 182 cm med 5 hyller + topphylle i høyden. De doble reolene ute på gulvet har hjul og høyde 152 cm, og her er det plass til 4 hyller + topphylle i høyden.

Norges idretthøyskole, biblioteket

De solgule, runde reolene gir en varme og mykhet til rommet og står i veldig fin kontrast til de nøytrale fargene på øvrige reoler og arbeidsmøbler.

Norges Idretthøgskole, biblioteket
Norges idretthøyskole, biblioteket

Bord m/hjul og lette stoler gjør at man enkelt kan sette sammen flere bord til gruppe- og arbeidsområder.

Norges idretthøyskole, biblioteket

Bokkrybbene Oda med hjul har god kapasitet til tegneserier og større bøker. Her er de vist i grå laminat farge F7928 Mouse.

Norges idretthøyskole, biblioteket

De buede reolene har mellomvegger i lakkert tre som gir et ryddig inntrykk og gjør at det dannes små rom i rommet.

Norges Idretthøgskole, biblioteket
Norges idretthøyskole, biblioteket

Bibliotekrommet er romslig og utstyrt med mange ressurser, noe som medfører muligheter for mange forskjellige aktiviteter.

Norges idretthøyskole, biblioteket

Doble reoler, bokkrybber og bord er på hjul, noe som gjør at gulvarealet i en håndvendig kan endres til arrangementsområde ol.

Inform skranke er moduloppbygd og består av rette og buede seksjoner. Deler av bordplaten har en hylle for avskjerming mot brukerne. I tillegg kan det leveres elektrisk hev- og senkbare moduler for å sikre en god og ergonomisk riktig arbeidsstilling.

Organiske sitteområder og en spesialbygd sittetrapp gir rom for fellesskap og sosialt samvær på tvers av klassetrinn. Puffer, sitteputer, sittesekker og fleksible stoler gjør at elevene kan variere sittestilling alt etter aktivitet og hva som er mest behagelig.

OVERSIKT:

Bokreoler med rett form: Slimline* rette reoler med lakkerte stålhyller og tregavler i farge A13 Light Grey RAL 7035.
Bokreoler med buet form: Slimline* runde reoler med lakkerte stålhyller og tregavler i farge A05 Sun yellow RAL1037.

Skranke: Inform i farge D71 Dusty grey, tilnærmet lik RAL 7037.

Øvrige møbler: Krybbe Oda for tegneserier og større bøker samt utstillingspodier/krybber Maria, begge i grå laminat farge F7928 Mouse, RAL7037.
Sitteputer Olivia.

Forhandler: Senab Eikeland Stavanger

Prosjektansvarlig hos BS Eurobib: Aina Vestengen

Foto: Tom Haga for BS Eurobib AS
 

* Slimline reoler har utgått og er erstattet med reolsystemet Lingo.

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for tanker rundt ditt bibliotek, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10