UBiS - Universitetsbiblioteket i Stavanger, campus Bjergsted
 

Lekkert spesialbibliotek for musikk og dans

Innredet 2020 og 2022

Biblioteket dekker fagområdene musikk og dans og holder til på campus Bjergsted i Bjergstedparken nær Stavanger sentrum. Det er en del av Fakultet for utøvende kunstfag, og i lokalene finnes det en stor musikksamling av LP og CD, med fokus på jazz, klassisk og folkemusikk. Via biblioteket har studentene tilgang til en rekke streamingbaser og mer enn 20 000 noter.

Etter noen måneder med intenst oppussingsarbeid, kunne biblioteket gjenåpne i november 2020 i en moderne og åpen form tilpasset et aktivt og fleksibelt studentmiljø. Det er spesielt lagt vekt på sosiale soner, gruppearbeidsplasser og spesialrom. I samarbeid med vår forhandler Kompaniet AS hadde vi gleden av i 2020 å levere Slimline bibliotekreoler, sokler og hyllebelysning. I 2022 supplerte vi leveransen med flere reoler, hvorav en rekke av dem har vippbare tidsskriftshyller med magasinplass bak .

Velkommen inn! 

Audnedal bibliotek

I dette prosjektet er det levert bibliotekreoler type Slimline* med lakkerte tregavler og stålhyller i farge A25 sort RAL 9005. I tillegg er det montert reolbelysning type Book Big på toppen av de doble reolfagene samt høye og lave sokler. Endegavlene i dette bibliotekreolsystemet er helt uten synlige skruer og hull, noe som veldig ofte foretrekkes av arkitekter og i moderne bibliotekinnredninger.

Audnedal bibliotek
Audnedal bibliotek
Audnedal bibliotek

Tynne notehefter ol er plassert i gjennomsiktige tidsskriftsbokser, som merkes på forsiden.

Audnedal bibliotek
Audnedal bibliotek

Her vises til venstre reolfag med 6 hyller i høyden, og til høyre er det 5 hyller i høyden. Den innvendige hullingen i gavlene gjør at hyllene kan flyttes opp eller ned i 25 mm-intervaller og enkelt tilpasses litteraturens høyde.

Audnedal bibliotek

Bibliotekreolenes endegavler er helt uten synlige skruer og hull, og sammen med den stramme hyllebelysningen gir dette et stilrent, arkitektonisk preg.

OVERSIKT:

Reoler: Slimline reolsystem * i farge A25 sort RAL 9005
Reolbelysning: Book Big
Øvrige møbler: Maria bokkrybber/-podier i farge mørk grå. Vinkelbokstøtter i sort.

Prosjektansvarlig hos BS Eurobib:  Christin G. Bodding 
Forhandler: Kompaniet AS
Interiørarkitektur: LINK Arkitekter

Foto: Tom Haga for BS Eurobib AS

 

* Slimline reolsystem er nå erstattet av Lingo reolsystem

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for tanker rundt ditt bibliotek, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10