Aukra bibliotek

Flott bibliotek i innholdsrikt praktbygg

Innredet 2022

Aukra kommune på Romsdalskysten har de siste årene investert i en betydelig oppgradering av offentlige bygg og bedre tjenester for innbyggerne, og i september 2022 var tiden kommet for kultursektoren. Da ble det nye kulturhuset på 4 777 kvm åpnet for publikum, og det har blitt et innholdsrikt praktbygg. 

Biblioteket er meget sentralt plassert i hovedetasjen i kulturhuset med sjenerøs takhøyde og vinduer fra gulv til tak.  Forøvrig huser bygget en svømmehall, kafe, kulturskole, en storsal med 220 sitteplasser som blant annet skal brukes til kino, konserter og teater, ungdomsklubb samt kontorer. 

Vi har hatt gleden av, i samarbeid med vår forhandler Senab Eikeland, å levere alt av løse bokreoler og bildebokkasser i nydelige, mørke blåfarger. I tillegg har vi levert en utendørs innleveringskasse i stål samt diverse utstillingsmøbler.

 

 

Les om våre prosjekttjenester

Biblioteksjef Anne Elin Øverbø kan fortelle at de er veldig fornøyde med å være i et kulturhus sammen med mange andre kulturaktører.
- Plasseringa av biblioteket i huset er også veldig bra: På bakkeplan, med store vinduer ut mot plassen og lett tilgjengelig. Både utlånet og besøket har økt etter at vi flytta inn, og vi har fått mange nye lånere.
Møbleringa av biblioteket er også fin, vi synes lokalet er både lyst og lunt på en gang. Fornøyde med delikate farger på både lokaler og inventar og praktisk med mange hyller på hjul slik at vi lett kan ommøblere ved for eksempel arrangement.

Aukra bibliotek
Aukra bibliotek

I dette prosjektet har vi levert bokreolsystemet Slimline med tregavler i lakkert MDF og hyller i stål - alt i farge A12 Stålblå RAL 5011. Ettersom lokalet er så romslig, trenger ikke de doble bokreolene ute på gulvet å være høyere enn 152 cm for å få plass til all litteraturen. Dette gir en god oversikt og sørger for ubrutte siktlinjer. Noen av reolene har hjul, og disse kan enkelt trilles til side ved arrangementer og andre aktiviteter bl.a. på den fine scenen åpent i lokalet.

 

Aukra bibliotek
Aukra bibliotek

Lokalet har mange glassfasader fra gulv til tak, og det er brukt flere ulike treslag innvendig. En stor del av veggene er kledd med plater i bjørkefiner. Disse er perforert med bitte små hull som ikke er synlige på avstand og som er med på å gi en god akustikk. På gulvet er det brukt eik industriparkett, og dette går også igjen på scenen for arrangementer. I fin kontrast til de lyse treslagene, har vinduene en mørkegrå innramming, og sammen med blå innslag -  både reolene og  enkelte av sittemøblene, skaper dette en fin harmoni med kystlandskapet utenfor. 

Aukra bibliotek
Aukra bibliotek
Aukra bibliotek
Aukra bibliotek
Aukra bibliotek
Aukra bibliotek
Aukra bibliotek

Barneavdelingen har en sentral plassering i lokalet, og her har vi levert de mobile bildebokkassene Ida. De er levert i en blå spesialfarge LAM F8822 samt i standard mørk grå. Den fine scenen kan også brukes som et sitteamfi ved besøk av klasser og barnehager. Da kan sitteputer være et fint supplement som ekstra sitteplasser.

Aukra bibliotek

Funksjonelle dataarbeidsplasser er plassert lett avskjermet i lokalet.

Aukra bibliotek
Aukra bibliotek

Fra inngangen i sør, kommer man inn i hovedetasjen med en stor og luftig foaje med resepsjon, kafeområde, bibliotek og inngang til svømmehall.

Aukra bibliotek

Kulturhuset er et påkostet bygg med god kvalitet i alt, og det er brukt materialer som tåler langvarig bruk og slitasje. Bygget står på fjell i en utsprengt tomt, og mye av det synlige - både innvendig og utvendig, er i tre.

Aukra bibliotek

En inviterende, åpen skranke er en hyggelig velkomst til det storslagne biblioteket. Skranken er spesialutført, og fronten er kledd i samme materiale som veggene.

OVERSIKT

Reoler: Reol Slimline* i farge A12 Stålblå RAL 5011 
Øvrig inventar: Bildebokkasse Ida i blå laminat F8822.
Arkitekt og interiørarkitekt: Asplan Viak
Prosjektansvarlig hos BS Eurobib AS: Christin G. Bodding
Forhandler: Senab Eikeland AS
Foto: Helge Eek for BS Eurobib 

* Slimline reolsystem er nå erstattet med Lingo reolsystem

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10