Calgary bibliotek, Canada

Nytt ikonisk bibliotek

Innredet 2018

Ettersom biblioteket i Calgary er plassert i en by der mer enn halvparten av innbyggerne er aktive bibliotekbrukere, har det nye biblioteket utvidet sin kapasitet med 66% for å imøtekomme flere besøkende og deres behov. Biblioteket disponerer nå et areal på 22.000 m2 fordelt på fire etasjer med 7.000 hyllemeter og 45.000 bøker og samlinger.

Les om våre prosjekttjenester
Calgary bibliotek 
Calgary bibliotek 

I tett samarbeid har arkitektene fra Snøhetta og Dialog levert prosjektet fra design til ferdigstillelse. Den 4-etasjers bygningen er designet for å leve opp til LEED Gold Standards (Leadership in Energy and Environmental Design – miljøvennlige bygninger). Den ikoniske, bueformede bygningen, som er bygget over byens lettbane, skaper en ny forbindelse mellom den sentrale bydelen og det hastig voksende East Village området.

Biblioteket antas å være et av verdens mest dynamiske og inspirerende folkebibliotek. Det har blitt en populær destinasjon for innbyggere fra hele byen som bruker stedet til å lese, studere og sosialisere. Det er en felles møteplass hvor folk fra forskjellige befolkningsrupper kan møtes.

Calgary bibliotek