EIGERSUND FOLKEBIBLIOTEK

Nye lokaler med nytt og gjenbruk i fin harmoni

 

Innredet 2023/2024

I januar 2024 var det offisiell åpning av Eigersund folkebiblioteks nye lokaler i den renoverte Torvgården, beliggende midt på torget i den nydelige vestlandsbyen Egersund, som ligger i Eigersund kommune. Biblioteket hadde da vært stengt noen måneder på senhøsten, og det var nedlagt en betydelig og nøye planlegging av flytteprosessen og ikke minst med arbeidet i forkant for å finne de riktige lokalene.

Vår interiørarkitekt Aina Vestengen har, i meget godt samarbeid med biblioteksjef Signe Idsøe Røed og arkitekt
Alma Elisabeth Oftedal, utarbeidet ulike planløsningsforslag, og sluttresultatet har blitt et meget flott og velfungerende bibliotek som er skreddersydd til dagens behov i et moderne bibliotek.

På gateplan finner man skjønnlitteratur for voksne samt barne- og ungdomsavdelingen. I underetasjen har faglitteraturen og arrangementsområdet funnet sin plass. Det har vært fokus på gjenbruk, så en del av reolene er omlakkert. Nye, doble reoler har endegavler i eik, og enkelte av dem har hjul for å øke fleksibiliteten i arrangementsområdet.

Eigersund bibliotek

Eigersund folkebibliotek er på plass i Torvgården, og bøkene flyr nå ut til stadig nye lånere.

Eigersund bibliotek

Velkommen inn til stilrene, lyse og luftige lokaler på gateplan! De mobile utstillingsmøblene Ada, med 3 eller 4 hyller i høyden, kan fint fylles med flere bøker i dybden - noe som minsker behovet for stadig etterfylling av litteratur. Det nydelige trappenedløpet i eik til underetasjen, står frem som et smykke i lokalet, og eiken videreføres i enkelte endegavler på reolene samt i spileelementene med integrerte lys i taket.

Eigersund bibliotek

Skranken Inform har her en stilren og rett form, lekkert utført i eik med aluminiumssokkel. Den består av to rette moduler, og "publikumsdelen" er elektrisk hev- og senkbar som gjør at den tilpasser seg personalet og type arbeid på en hurtig og ergonomisk måte.

Eigersund bibliotek

Her vises skranken med en grå frontbeskyttelse som både gir avskjerming til arbeidsplassen samt gir mulighet for å montere på f.eks. en stor bokstavletter I PNG transparent image download, size: 512x512pxfor info.

Eigersund bibliotek

I skrankeområdet fungerer bokvogner Halland Plus og Øland Plus både som utstilling av litteratur samt som avlastningshyller ved selvbetjeningsautomaten. Inform skranke i eik vises i bakgrunnen.

Eigersund bibliotek

Den sentrale plasseringen på Egersund torg samt store vinduer, trekker besøkende til biblioteket og bidrar til liv og røre samt fornyet interesse for sentrum.

Eigersund bibliotek

Barneavdelingen har en dempet fargepalett med hvite reoler der de nye har endegavler i eik. Barnebord og -stoler samt bildebokkasser i hvitt og eik er gjenbruk og passer godt inn i helheten.

Eigersund bibliotek

Bildebokkassene Ida, her vist med skuff nederst, viser frem bøkenes forside på inviterende og fargerikt vis. Vindusrekken gir god sitteplass og er utstyrt med skreddersydde sitteputer.

Eigersund bibliotek

Bord med vanger fås både i standardutførelse og kan produseres etter ønsket mål og utførelse. 

Eigersund bibliotek

Vangebord i eik finer

Eigersund bibliotek

Retrofargene grønt, oransje og brunt spiller på lag med bygningens opprinnelse på 60-tallet.

Eigersund bibliotek
Eigersund bibliotek

De klassiske, hvite stålreolene type 60/30 er også benyttet i underetasjen. De doble seksjonene har endegavler i eik, og noen er påsatt hjul for enkelt å kunne transformere lokalet ved arrangementer.

Eigersund bibliotek

Den stilrene trappen fører ned til underetasjen med faglitteratur for voksne og arrangementsområde.

Eigersund bibliotek
Eigersund bibliotek
Eigersund bibliotek

PROSJEKTOVERSIKT

Arkitekt: Alma Elisabeth Oftedal Sivilarkitekt, Brandsberg-Dahls Arkitekter as

Interiørarkitekt: Aina Vestengen, BS Eurobib AS og Alma Elisabeth Oftedal

Reoler: 60/30 klassisk stålreol. De doble reolene har endegavler i finert eik, og noen har hjul. Nye reoler er satt inn i kombinasjon med de gamle 60/30-reolene, som er flyttet med fra forrige lokale og lakkert hvite. 2 reoler er av type Lingo.

Skranke: Inform i eik med grått innslag

ØVRIG INVENTAR
Søkestasjon: Flatline
Utstilling: Stockholm utstillingstårn, Woody vegghyller
Spesial: Vangebord, spesialmål. Sitteputer langs vindusrekker, sydd etter mål. 
Skap: Innleveringsskap Maya. Kontorskapet bak skranken og metallskapet i spillekroken er fra Sarpsborg Metall.
Sittemøbler: Stoler Pelican og lenestoler Norma fra Johanson Design. ISO-stoler er valgt til arrangement. Runde sitteputer.
Belysning: Pendellamper fra Northern 
Gjenbruk: Bokvogner Halland Plus og Øland Plus, bokkrybbene Ida, Oda og Maria, deler av reolene, utstillingsstativ Ada, barnemøbler og noen retrostoler.

Prosjektansvarlig hos BS Eurobib: Aina Vestengen

Foto: Signe Idsøe Røed, biblioteksjef og Sem Hadland, Eigersund kommune

 

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for tanker rundt ditt bibliotek, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10

FLERE ARTIKLER

Biofil bibliotekdesign

Biofil bibliotekdesign

Lag utstillinger i biblioteket

Lag utstillinger

 

Barnebiblioteket

Barnebiblioteket

 

Skolebiblioteket

Skolebiblioteket