Nord-Odal bibliotek

Samling i Sand

Innredet 2020

Det nye og spektakulære signaturbygget "Samling" i Sand sentrum i Nord-Odal kommune ble offisielt åpnet den 1. september 2020. Kombinasjonsbygget med sin karakteristiske, organiske form, er oppført med bærende konstruksjoner i massivtre med et åpent atrium i midten. Biblioteket er plassert på den ene siden, mens sparebanken og leiligheter utgjør den andre siden. På den måten samler man bøker, folk og viten samt økonomi og historie under ett tak til et felles samlingssted. Bruk av tre som hovedmateriale,  både speiler kommunens rike, lokale tømmerhistorie og er helt i takt med det grønne skiftet. 

Les om våre prosjekttjenester
Nord-Odal bibliotek

Arkitektkontoret Helen & Hard vant den forutgående arkitektkonkurransen, og det er lagt vekt på synlige former på bæresystemet, som vises som limtrerammer med avrundede hjørner. Vår interiørarkitekttjeneste har, i godt samarbeid med arkitektene, funnet frem til meget gode og funksjonelle interiørløsninger. BS Eurobib har levert alt av løst inventar, og det meste av reoler og bokkasser er påsatt hjul for å kunne ha så fleksible lokaler som mulig ved ulike arrangementer.

Nord-Odal bibliotek

Buede, doble reoler på hjul type Slimline, lakkert i en spesialfarge. Den asymmetriske puffen Sisters kan leveres i flere størrelser, med og uten ryggstø.

Nord-Odal bibliotek

Langs mesaninens åpning er det spesialbygde leseplasser med lademuligheter. Barkrakkene er av type Add fra Lammhults Möbel.

Nord-Odal bibliotek

De fleksible utstillingsreolene er spesialdesignet for prosjektet. Også disse er på hjul for raskt å kunne transformere området til ulike arrangementer.

Nord-Odal bibliotek

Rette, doble reoler på hjul type Frontline. Høyde 152 cm skaper god oversikt og flyt i lokalet. Spesiallagde sittebenker i samme farge som reolene.

Nord-Odal bibliotek

"Kvisten" ligger tilbaketrukket langs veggen i 2. etasje med ulike sitteplasser. Sofa Senso og Pond stoler med Kvart bord er alle fra Foraform.

Nord-Odal bibliotek

Barnas avdeling har en hyggelig plassering bak trappen. Stoler Bob og puffer Drum samt bokkrybbene Ida og Sara på hjul.

Nord-Odal bibliotek

Ørelappestolene Havana og lave lenestoler Eden med bord Alma danner en trivelig lesekrok i den litt skjermede 2. etasje, alle fra Softline Møbler.

Nord-Odal bibliotek

De luftige svingstolene Hello i skrankeområdet tar opp byggets myke former. Fra Softline Møbler.

Nord-Odal bibliotek
Nord-Odal bibliotek

Det organisk formede bygget har allerede blitt et trekkplaster for både litteratur- og arkitekturinteresserte.

Nord-Odal bibliotek

Biblioteket strekker seg over 2 etasjer og har en vel gjennomtenkt fordeling av vrimleområder i midten og mer tilbaketrukne og intime områder langs ytterveggen; et flott møtested og kunnskapssenter for alle.

Interiørarkitekt: Aina Vestengen, BS Eurobib AS
Arkitekter: Helen & Hard Stavanger
 

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10