Skiptvet bibliotek

Sentralt plassert i Torggården

Innredet 2023

Etter å ha tilbrakt mer enn 40 år i sokkeletasjen på en skole, har nå biblioteket i Skiptvet kommune fått en fantastisk beliggenhet i den nye og moderne Torggården midt i kommunesenteret Meieribyen. De enkelte avdelinger er fordelt på to etasjer, bundet sammen av en trapp med lekne fugleburlamper hengende i det åpne etasjeskillet. Luft, lys og varme farger er elementer som er tatt i bruk for å gjøre kommunens nye møteplass så inviterende som mulig. Den hjemlige atmosfæren er også ivaretatt ved bruk av mange store og mindre grønnplanter i lokalene.

På første plan ligger barneavdelingen med fargerike møbler og bildebokkrybber sammen med faktaavdelingen for voksne og en tidsskriftssone. I andre etasje finner man bl.a. skjønnlitteratur for voksne med et eget "rom" for krim. Ungdomsavdelingen har fått en litt skjermet beliggenhet innerst på dette planet, der man kan trekke seg tilbake i lune båser for lekse- og temaarbeid. Lokalsamlingen er også å finne her oppe, godt bevart i høye reoler med låsbare glassdører.

 

Les om våre prosjekttjenester
Skiptvet bibliotek

Nina Håkonsen, biblioteksjef

 

Skiptvet bibliotek

I tett samarbeid med interiørarkitekt på bygget, har vi hatt gleden av å levere alle frittstående reoler type Lingo. Disse er levert i farge Anthracite grey med høy sokkel, som er spesialprodusert. Noen av de frittstående reolene langs vegg har spesialhøyde 290 cm, og flyttbare stiger sørger for at man når de øverste hyllene.

Hver hylle har også en LED-lysstripe - noe som gir en meget god lesbarhet på selv den nederste hyllen, og god belysning er også en betydelig miljøskapende faktor.

 

Skiptvet bibliotek
Skiptvet bibliotek

Lingo reoler i dobbelt- og enkeltsidig utførelse vist i høydene 182 og 290 cm. Vinkelbokstøtten Cecilia er i dette prosjektet lakkert i samme farge som reolene. Løse bokstativer brukes flittig for å skape små fokuspunkter rundt omkring på de rette hyllene.

Skiptvet bibliotek

Den gule fargen er benyttet aktivt for merking, her brukt som utskiftbart innhold i plakatstativer.

Skiptvet bibliotek

Tidsskriftene er samlet i en egen reol med vippbare skråhyller. Eldre nummer kan oppbevares i rommet bak, enten i kassetter eller liggende i bunke.

Skiptvet bibliotek

Litt skjermet fra inngangspartiet, finner man barneavdelingen med en spesialtilpasset lesehule. Lekedyrene er i ftalatfri EVA-skum og finnes i mange varianter.

Skiptvet bibliotek

Bildebokkrybbene Oda (til venstre) og Ida er her vist i solgule spesialutgaver. Oda passer også godt til tegneserier.

Skiptvet bibliotek

Elefanten Elna er en stemningsskapende bildebokkhylle som passer perfekt inn i barneavdelingens varme farger.

Skiptvet bibliotek

Fargerikt barnebord Circle med matchende krakker samt søte bondegårdsdyr gjør det ekstra hyggelig for de minste brukerne å komme på besøk.

Skiptvet bibliotek

Velkommen inn! Ved hjelp av løse akrylstativer og mobile, små glassmontre, kan man enkelt endre utstillingsområdet etter tema og kampanjer. Her er det lesekampanjen sommerles.no som har fått en fin presentasjon. 
Selvbetjeningsautomaten Libshelf er levert av Biblioteksentralen.

Skiptvet bibliotek

Det åpne trapperommet med sine lekne fugleburlamper.

Skiptvet bibliotek

En fornøyd biblioteksjef ønsker de besøkende inn i lune og trivelige lokaler der de kan få god hjelp i veiledningsskranken. Cube eksponeringstårn til venstre.

Skiptvet bibliotek

I det innbydende mingleområdet på andre plan, har vi bl.a. levert en lav Lingo-reol i høyde 80 cm med 2 rette hyller. Den skrå topphyllen samt innrammingen er spesialtilpasset rundt denne.

Skiptvet bibliotek

Lingo-reoler i høyde 182 cm. Her ser man en litt uvanlig løsning med doble reoler plassert i 90 graders vinkel på hverandre for å danne et rom i rommet på innsiden.

Skiptvet bibliotek

Lune tekstiler, tepper, lamper og grønne planter skaper en hjemlig og varm atmosfære i andre etasje.

Skiptvet bibliotek

Det er mange trivelige sitteplasser i lokalene der man enten kan sitte samlet rundt et arbeidsbord eller i lavere lenestoler.

Skiptvet bibliotek

Sentralt i området mot ungdomsavdelingen er det plassert en utlåns- automat type Butler, levert av Biblioteksentralen.

Skiptvet bibliotek

Ungdomsavdelingen er nøye utformet med båser og lyddempende lamper for leksesamarbeid og temaoppgaver.

Skiptvet bibliotek

Samlingen med tegneserier har fått en flott plassering i en av båsene.

Skiptvet bibliotek

I krimavdelingen er det skapt en egen liten sone som følge av de doble reolenes 90 graders plassering mot hverandre. Her kan man sitte skjermet og fordybde seg i spenningslitteraturen. Selvklebende magnetrammer er brukt som merking på reolgavlene.

Skiptvet bibliotek

Lokalsamlingen har fått en trygg plassering på andre plan. Her er Lingo-reolene vist i høyde 212 cm med låsbare glassdører.

Skiptvet bibliotek
Skiptvet bibliotek
Skiptvet bibliotek

I det trivelige inngangspartiet finnes en selvbetjeningsautomat type Butler for tilbakelevering og lån av bøker. Den er levert av Biblioteksentralen.

Skiptvet bibliotek

Den moderne Torggården har fått en meget sentral plassering i kommunesenteret Meieribyen.

INVENTAROVERSIKT

Reoler: Lingo i enkel og dobbel utførelse i standard farge Anthracite grey. Sokkel i spesialhøyde, og  LED-lys i hver hylle. 

Bildebokkrybber: Elna, Ida og Oda
Barnebord m/krakker: Circle fra Small Design
Øvrig: Lekedyr i ftalatfri EVA-skum, Cube eksponeringstårn, Cecilia bokstøtter, diverse bokstativer og skilt

 

Prosjektansvarlig hos BS Eurobib AS: Christin G. Bodding

Arkitekt: Mad arkitekter
Interiørarkitekt: Metropolis v/An-Magritt Gjertsen, Tone Hauge, Veronica Skogvold Navekvien og Hanne Arvik (prosjektansvarlig)
Foto: Helge Eek for BS Eurobib

Trenger du hjelp?

Ved å bruke vår spesialkompetanse på bibliotekinnredning, får du profesjonell hjelp og sparer tid og krefter i den ellers krevende planleggingsprosessen. Vi har lang og bred erfaring med å innrede ulike typer bibliotekrom og kjenner de forskjellige funksjonene disse lokalene må inneha.

Kontakt oss for ideer rundt biblioteket, så kan vi sammen finne gode løsninger.

Skolebiblioteket
Skoleinnredning

Christin G. Bodding
Salgs- og interiørkonsulent
BS Eurobib AS

Skoleinnredning

Aina Vestengen
Daglig leder/Interiørarkitekt
BS Eurobib AS

Send oss en mail

eller kontakt oss på 22 08 98 10